Barion Pixel

Carter Conlon

NEW YORK-I PÁSZTOR, SZERZŐ, ELŐADÓ

Carter Conlon Kanadában született, 1994-ben költözött New Yorkba, hogy csatlakozzon David Wilkersonhoz, a Kés és kereszt szerzőjéhez.

19 évig a New York-i Times Square Church vezető pásztora. Több könyve is megjelent.

Ébredj és imádkozz!

Quebec-ben született, Kanadában, és a Carleton Egyetemen szerzett diplomát 1975-ben, ahol jogi és szociológiai alapképzést végzett. Tizenkét évnyi rendőri munka után Ottawában, Ontario-ban, otthagyta a karrierjét és teljes idejű szolgáló lett. 1986-ban Riceville-ben alapított gyülekezetet. Ekkor helyezte Isten a szívére az ébredésre való felhívást és az imára buzdító élet hirdetését.

1994-ben költözött New Yorkba, hogy csatlakozzon David Wilkersonhoz, a Kés és kereszt szerzőjéhez, mint segédpásztor a Times Square Church-ben. 2001-ben David Wilkerson kérésére átvette a vezető pásztori pozíciót, amit 2020-ban adott át Tim Dilena részére.

A Times Square Church egy felekezetközi gyülekezet több mint 10 000 fős létszámmal, és több mint 100 nemzetből érkező tagokkal.

Prayer in the Square

Szolgálata során azt érezte, hogy arra kapott elhívást az Úrtól, hogy szólítsa imára a nemzetet. Ez az elhívás számos missziót és kezdeményezést szült, ilyen pl. a Prayer in the Square (Ima a téren), ami során 50 000 mindenféle nemzetből érkező hívő imákdozik a Times Square közepén; ilyen a Feed New York (Adj enni New York-nak!), ami 100 helyi gyülekezeti összefogáson keresztül több ezer embernek biztosít ételt; és ilyen a Worldwide Prayer Meeting (Nemzetközi Imaalkalom), ami egyszer egy héten online is közvetítésre kerül, és aminek több mint 200 országból vannak résztvevői.

Az igazság erős és szilárd hangja

Carter Conlon továbbra is szolgál pásztor- és vezető konferenciákon szerte a világon. Rendszeresen beszél például a World Challenge Renewing Your Passion for Christ (Újítsd meg a szenvedélyed Krisztusért!) konferenciáin. Benne van a Family Research Council, a Worlrd Challenge és a Summit International School of Ministry igazgatósági tanácsában, ez utóbbi a Times Square Church bibliaiskolája.

Carter Conlon felesége Dr. Teresa Conlon, aki a Summit International School of Ministry vezetője és a Times Sqare Church segédpásztora. Három gyermekük és kilenc unokájuk van.

TOVÁBBI ELŐADÓK

Nick Cassidy

Nick Cassidy a Cork Church alapító lelkésze. Számos missziós utazást vezetett, vezetői konferenciákat szervezett, valamint napjainkban is aktív az ír nemzeti konferencia, a Summer Fire vezetőjeként.

Teresa Conlon

Teresa már több mint egy évtizede szolgál nemzetközi vezető konferenciákon és női alkalmakon. 2010 óta a Summit vezetője.