Barion Pixel

Gary Wilkerson

A WORLD CHALLENGE ELNÖKE

Gary Wilkerson az amerikai World Challenge szervezet vezetője, és látásának hordozója. A szervezet célja, hogy folyamatosan bátorítsa a hívőket és teológiailag tiszta bibliai tanítást adjon nekik Istenről.

Az apai örökség nyomában

Gary Wilkerson már több mint negyven éve szolgál, és jelenleg az amerikai World Challenge nemzetközi missziós szervezet vezetője, amit még édesapja David Wilkerson alapított. Ő alapította a Springs Gyülekezetet is 2009-ben, pár emberrel karöltve. Amerikán belül és szerte a világban rendeznek szervezetével konferenciákat, melyeken Gary is szolgál, valamint szerteágazó missziós tevékenységet támogatnak, indítanak és tartanak fent, többek között gyülekezeteket plántálnak, árvaházakat, kórházakat hoznak létre, ételt osztanak a legszegényebb és legelhanyagoltabb vidékeken élők részére.

David Wilkerson (középen) 1958-ban, amikor Isten elhívta, hogy megmentse néhány New-York-i bandatag lelkét. A képen balról Nicky Cruz.

A SZEGÉNYSÉG FELSZÁMOLÁSA

Gary Wilkerson elkötelezett amellett, hogy a hívőket cselekvő hitre buzdítsa. Ebből a gondolkodásból kiindulva vezeti a szervezet World Poverty Solutions nevű missziós ágát is, amely többek között a szegényebb területeken élők élelmezési segélyezésével foglalkozik.

KONFERENCIÁK SZERTE A VILÁGON

Miután édesapjával David Wilkersonnal szolgált szerte a világon megrendezett pásztorkonferenciákon, Gary is átvette ezt a látást, és azzal a vággyal tart számos országban ilyen rendezvényeket, hogy a pásztorokat bátorítsa, akik így erővel telhetnek meg. Olyan kipróbált pásztorokat hív szolgálni ezekre magával, mint Carter Conlon, a Times Square Gyülekezet pásztora, aki tavaly konferenciánk vendége volt, Claude Houde, a Nouvelle Vie Gyülekezet pásztora és Jim Cymbala, a Brooklyn Tabernacle pásztora. Gary a helyi gyülekezetekkel összefogva szervezi ezeket a konferenicákat, hogy minél több pásztort el tudjanak érni.

A SPRINGS GYÜLEKEZET

Gary Wilkerson 2009-ben alapította meg a Springs Gyülekezetet Coloradóban. Ahogyan a sok missziós tevékenységéből is látszik, Gary mindig is egy pásztori szívvel és elhívással rendelkező szolgáló volt. Ennek a gyülekezetnek a létrejötte egy olyan ígéret beteljesedése, amit Isten már évekkel ezelőtt a szívére helyezett. Isten missziós feladatként erre a gyülekezetre azt bízta, hogy hívei az elveszettek és az összetörtek számára Krisztus kezei és lábai tudjanak lenni. Több információt erről a gyülekezetről itt találsz (angol nyelven): https://springs.church/

Könyvei

Gary emellett három könyv szerzője is, ezek a The Divine Intercessor (Az Isteni közbenjáró – magyarul még nem jelent meg), a Kés, kereszt és a hit embere, amit az édesapjáról, David Wilkersonról írt (magyarul kiadta a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Ifjúsági Missziója, megrendelhető itt: https://szegletko.org/termek/david-wilkerson-kes-kereszt-es-a-hit-embere/), és az Isten jóakarata (magyarul kiadta a World Challenge, megrendelhető itt: https://szegletko.org/termek/isten-joakarata/).

Feleségével, Kellyvel négy felnőtt gyermekük van, emellett már büszke nagyszülők is, és Colorado Springsben, Colorado államban élnek.

 

Gary rendszeresen készít podcastokat tevékenységéről, tanításokról.

A felvételek itt érhetők el:
https://worldchallenge.org/gary-wilkerson-podcast

TOVÁBBI ELŐADÓK

Zach Meerkreebs

Zach Meerkreebs – pásztor, akinek prédikációja elindította az Asbury ébredést.

Tim Dilena

Tim Dilena Detroitban volt pásztor harminc éven át az általa alapított Revival Tabernacle gyülekezetben. Jelenleg a New York-i Times Square Gyülekezet pásztora.