Barion Pixel

Tim Dilena

OUR SAVIOUR’S GYÜLEKEZET

Tim Dilena Detroitban, Michigan államban volt pásztor harminc éven át, a Revival Tabernacle gyülekezetben, melyet ő is alapított. Tim egy kilencszáz fős felnőtt filmeket játszó mozit alakított át a belvárosi gyülekezet imatermévé.

A rendőrfönök és David Wilkerson

Édesapja, Paul Dilena, rendőrfőnök volt New Yorkban, amikor David Wilkerson megjelent, hogy segítsen a bandákba verődött fiatalokon. Ő volt az, aki a rendőrség részéről is meglátta, hogy ezeknek a fiataloknak szükségük van egy Megváltóra és aktívan segített a fiatal pásztor munkájában. Tim jelenleg vezető pásztor a háromezer fős Our Savior’s Gyülekezetben Lafayette-ben, Louisiana államban.

Tim a Baylor Egyetemen, a Wayne State Egyetemen és az angliai Oxfordi Egyetemen tanult. 

2010-ben Tim, Cindyvel és négy gyermekével New Yorkba költözött és másodpásztor lett a Brooklyn Tabernacle-ben. Ebben a gyülekezetben Jim Cymbala vezeztő pásztor mellett tevékenykedett, akinek két könyve magyarul is elérhető (Friss szél, friss tűz – kiadta a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Ifjúsági Missziója, valamint Többre lettél teremtve – kiadta a Szegletkő Kiadói Alapítvány). 

Tim elkötelezett a belvárosi, nehéz helyzetű emberek felé

történő szolgálatban, valamint évek óta járja a világot a World Challenge szervezetével, hogy pásztorokat erősítsen szolgálatukban.

Tim aktívan jelen van a közösségi felületeken is, ajánljuk figyelmedbe a facebook oldalát ahol rövid videóiban tesz bizonyságot Isten szeretetéről és hatalmáról.