Barion Pixel

Konferencia 2020

Az oldalon a 2020. március 6-7-én megrendezett Ideje Elhinned konferencia előadóiról találhatsz információkat.

Előadók

Nicky CRUZ

Evangélista
A Nicky Cruz Outreach alapítója

Nicky Cruz tizenhét bestseller szerzője, többek között a Repülj, kicsim, repülj című könyvé is, melyet először 1968-ban adtak ki és azóta világszerte már több mint negyven nyelvre fordítottak le. Nicky Puerto Ricóban nőtt fel, szülei spiritiszták voltak, és rendszeresen tartottak szeánszokat otthonukban. Nicky gyermekkorában folyamatosan ismétlődő fizikai bántalmazás áldozata volt, valamint szüleitől komoly elutasítást kapott. Az erőszakos neveltetés elől Nicky New Yorkba menekült az ötvenes évek közepén, ahol hamarosan a fiatal fiúkból álló bandák erőszakos közegében találta magát, ami akkoriban New York egyik súlyos problémája volt. Félelem nélkül és látszólag érzéketlenül a fizikai fájdalomra, Nicky a hírhedt Mau Mau banda „hadvezéri” posztjára került.

Gary Wilkerson

A World Challenge elnöke,
vezető pásztor,

The Spring Gyülekezet, Colorado Springs, CO.

Gary Wilkerson az amerikai World Challenge szervezet vezetője, és látásának hordozója. A szervezet célja, hogy folyamatosan bátorítsa a hívőket és teológiailag tiszta bibliai tanítást adjon nekik Istenről. Gary szenvedélyesen dolgozik azon, hogy olyan eszközöket adjon a szentek kezébe, amiktől cselekvő hitű emberekké válhatnak. Gary Wilkerson emellett vezeti a szervezet World Poverty Solutions nevű missziós ágát is, amely többek között a szegényebb területeken élők élelmezési segélyezésével foglalkozik.

TIM DILENA

Vezető Pásztor
Our Saviour’s Gyülekezet, Lafayette, Los Angeles

Tim Dilena Detroit-ban, Michigan államban volt pásztor harminc éven át, a Revival Tabernacle gyülekezetben, melyet ő is alapított. Tim egy kilencszáz fős felnőtt filmeket játszó mozit alakított át a belvárosi gyülekezet imatermévé. Édesapja, Paul Dilena, rendőrfőnök volt New Yorkban, amikor David Wilkerson megjelent, hogy segítsen a bandákba verődött fiatalokon. Ő volt az, aki a rendőrség részéről is meglátta, hogy ezeknek a fiataloknak szükségük van egy Megváltóra és aktívan segített a fiatal pásztor munkájában. Tim jelenleg vezető pásztor a háromezer fős Our Savior’s Gyülekezetben Lafayette-ben, Louisiana államban.

Kérdésed merült fel?

Ha bármilyen kérdésed lenne, várjuk leveled az info@idejeelhinned.hu e-mail címünkre, vagy keress minket a közösségi oldalainkon.