Barion Pixel

Tim Dilena

TIMES SQUARE GYÜLEKEZET

Tim Dilena jelenleg a Times Square Gyülekezet pásztora New Yorkban. Majdnem 40 évi pásztori tapasztalattal ő a harmadik pásztor a gyülekezet alapítása óta, mely 1987-ben David Wilkerson nevéhez fűződik.

 

Édesapja, paul dilena

Tim Dilena és a Times Square Gyülekezet kapcsolata nagyon szoros. Édesapja, Paul Dilena volt ugyanis a David Wilkerson könyvében, a Kés és keresztben (magyarul kiadta: Magyar Pünkösdi Egyház, megrendelhető: https://szegletko.org/termek/kes-es-kereszt/) megnevezett rendőrfőnök, aki engedélyezte Wilkerson pásztor számára az utcán tartott evangélizációkat, melyeket a bandákba verődött fiatalok megsegítésére szervezett. Egyben Tim édesapja volt az első az ilyen bandákban élő, kábítószerfüggő fiatalok részére létrehozott Teen Challenge drogrehabilitációs központ pénztárosa is. Mielőtt Tim Dilena pásztor lett ebben a gyülekezetben, már 25 éve volt szeretett és sűrűn látott vendégigehirdetője.

A Teen Challenge épülete, Clinton Avenue 416, New York

REVIVAL TABERNACLE GYÜLEKEZET – DETROIT

1984-ben költözött Detroitba, Michigan államba, Gary Wilkerson kérésére, aki akkor éppen gyülekezetet alapított ott, és „rövidtávú segítségre” volt szüksége. Az Úr Tim szívére helyezte a Detroit-i embereket, és ő alapította a Revival Tabernacle Gyülekezetet itt, egy kilencszáz főt befogadó korábban felnőtt filmeket játszó mozi helyén. Ez a gyülekezet egy multikulturális, többféle etnikumot befogadó nemzetközi gyülekezeti házzá vált, és a mai napig virágzik.

NEW YORK – LAFAYETTE – NEW YORK

2010-ben Tim, feleségével, Cindyvel és négy gyermekével New Yorkba költözött és másodpásztor lett a Brooklyn Tabernacle Gyülekezetben, az ottani vezető pásztor, Jim Cymbala (magyarul megjelent könyvei: Friss szél, friss tűz, Friss hit, Többre lettél teremtve, Az Isten által megáldott élet, melyek megrendelhetőek: https://szegletko.org/)  meghívására. Ebben a gyülekezetben öt éven keresztül szolgált.

A Brooklynban eltöltött öt év után ő lett a pásztora a háromezer fős Our Savior’s Gyülekezetnek Lafayette-ben, Louisiana államban, mielőtt 2020 májusában – csupán két hónappal azután, hogy Magyarországon köztünk szolgált – a Times Square Gyülekezet pásztora lett Carter Conlon utódjaként.

Tim Dilena és Carter Conlon feleségeikkel, Cindyvel és Teresával

MLB ÉS NFL IGEHIRDETŐ

Rendszeres igehirdető volt az MLB (Majos League Baseball) – Észak-Amerika egyetlen profi baseball bajnoksága – és az NFL (National Football League) – a legnagyobb amerikaifutball-szövetség – csapatai mellett, és ő a szerzője a The 260 Journey című áhítatos könyvnek, ami végigvezeti az olvasót az Újszövetség könyveinek összes részén.   

PÁSZTORKONFERENCIÁK

Tim évek óta járja a világot a World Challenge szervezetével, Gary Wilkersonnal és Nicky Cruzzal karöltve, hogy pásztorokat erősítsen szolgálatukban. Tim ennek a szervezetnek – amit még David Wilkerson alapított – igazgatósági tagja. 

Gary Wilkerson és Tim Dilena a 2020-as Ideje Elhinned konferencián.

Tim a Baylor Egyetemen, a Wayne State Egyetemen és az angliai Oxfordi Egyetemen szerezte diplomáit, előbb pénzügyi, majd hitvédelmi területen.

Timnek és feleségének, Cindynek négy gyermeke van, Christian, Anna, Grace és Lauryn.

Tim Dilena feleségével és négy gyermekével.

Tim aktívan jelen van a közösségi felületeken is, ajánljuk figyelmedbe a facebook oldalát, ahol rövid videóiban tesz bizonyságot Isten szeretetéről és hatalmáról.

TOVÁBBI ELŐADÓK

Zach Meerkreebs

Zach Meerkreebs – pásztor, akinek prédikációja elindította az Asbury ébredést.

Gary Wilkerson

Gary Wilkerson az amerikai World Challenge szervezet vezetője, és látásának hordozója. A szervezet célja, hogy folyamatosan bátorítsa a hívőket és teológiailag tiszta bibliai tanítást adjon nekik Istenről.